Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kalábrijské rizoto


Prísady

2 kuracie prsia,
50 g masla (alebo tuku),
200 ml červeného vína,
1 červená paprika,
1 zelená paprika,
2 lyžice paradajkového pretlaku,
1 malá konzerva zeleného hrášku,
1 cibuľa,
300 g guľatej ryže,
1000 ml okoreneného mäsového vývaru,
zväzok rozmarínu,
1 lyžica mletej červenej papriky,
1 lyžica karí korenia,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5

Hodnotenie: 2.0/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo rozpálime v hrnci, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Pridáme kuracie prsia nakrájané na malé kocky a krátko opečieme zo všetkých strán. Pridáme očistené papriky nakrájané na malé kocky a krátko opražíme. Pridáme ryžu a opäť krátko opražíme. Èervené víno vymiešame s mletou červenou paprikou, karí a paradajkovým pretlakom a prilejeme k ryži. Primiešame nadrobno nasekaný rozmarín. Zalejeme 400 ml mäsového vývaru a neprikryté varíme na miernom ohni. Počas varenia častejšie premiešame a postupne prilejeme zvyšný mäsový vývar. Asi za 18 až 20 minút je rizoto hotové. Pridáme odkvapkaný zelený hrášok, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, zohrejeme a podávame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!