Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Arabské slíže


Prísady

0‚5 kg hladkej múky,
1 vajce,
0‚5 l mlieka,
soľ,
200 g póru,
250 g hlivy,
1 PL oleja,
50g slaniny,
850 ml paradajkovej šťavy,
tabasco,
biele korenie,
5 g cukru


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.22/5

Hodnotenie: 2.2/5 (36)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku, vajce, mlieko, cukor a soľ zmiešame dokopy a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho a nakrájame slíže, ktoré varíme v horúcej vode 5 – 7 minút. Na oleji osmažíme slaninu pokrájanú na kocky, pridáme hlivu, pór a spolu podusíme. Paradajkovú šťavu scedíme, nakrájame paradajky na kúsky a pridáme do zmesi. Povaríme spolu ešte 10 minút. Ku koncu osolíme, okoreníme a pridáme tabasco. Slíže uložíme na tanier a polejeme šťavou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!