Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Zemiakové lístkové pagáče


Prísady

20 g kvasníc,
10 ml vlažného mlieka,
lyžičku cukru,
lyžičku soli,
100 ml oleja,
3 až 4 uvarené a vychladnuté zemiaky,
rastlinný tuk


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.46/5

Hodnotenie: 2.5/5 (13)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske a nastrúhame naň zemiaky a rastlinný tuk.Cesto poskladáme a necháme v teple vykysnúť 20 minút.Potom cesto znovu rozvaľkáme a postup opakujeme trikrát.
Nakoniec vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme žĺtkom ochuteným vegetou (rascou alebo slanými arašidmi).Navrch môžeme postrúhať aj syr, sezam, prípadne iné, k slanej chuti sa hodiace pochutiny alebo koreniny.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!