Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Juhočeská kulajda


Prísady

hrsť najlepšie čerstvých húb,
6 väčších zemiakov,
trochu rasce,
nové korenie,
čierne korenia,
2 bobkové listy,
hrnček kyslej smotany,
2 lyžice hladkej múky,
1 - 2 lyžice octu,
4 vajcia,
kôpor


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.62/5

Hodnotenie: 2.6/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a spoločne s hubami povaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali koreniny.
Keď sú zemiaky mäkké, pridáme smotanu rozmiešanú s múkou, premiešame a krátko povaríme. Podľa chuti kulajdu osolíme, okyslíme octom a pridáme nasekaný kôpor.
Nakoniec pridáme vajcia, ktoré nemiešame, len zľahka vložíme do polievky. Tri minúty na miernom ohni povaríme, odstavíme a ďalších 5 minút necháme vajcia dôjsť v teplej polievke.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!