Prísady
3 veľké surové zemiaky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zemiaky očistíme, nakrájame na menšie kúsky a rozmixujeme vo vriacej vode. Mixujeme asi 5-8 minút a počas mixovania trochu ochutíme soľou a oreganom. Do vzniknutého riedkeho krému vložíme na 5 mm hrubé plátky nakrájané šampiňóny. Zmes uskladníme na 24 hodín v chladničke. Šampiňóny by mali úplne stmavnúť. Pred podávaním opražíme na malom množstve oleja cibuľu a potom na ňu nalejeme zmemiakovo-šampiňónový krém. Pridáme 2 šálky studenej vody, premiešame, dochutíme cesnakovým práškom a soľou. Na čo najslabšom ohni varíme ešte hodinu.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!