Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Maďarská zemiaková polievka


Prísady

50 g údenej slaniny,
1 cibuľa,
150 g koreňovej zeleniny,
40 g hladkej múky,
2 lyžičky mletej červenej papriky,
mleté čierne korenie,
400 g zemiakov,
1‚25 l vody,
100 g párkov alebo inej mäkkej údeniny,
zelená petržlenová vňať


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.54/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.5/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, rozškvaríme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno a očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kolieska. Všetko spolu opražíme, poprášime múkou, znova opražíme, pridáme mletú červenú papriku, mleté čierne korenie a očistené pokrájané zemiaky, zalejeme vodou a uvaríme takmer do mäkka. Potom pridáme pokrájanú údeninu a dovaríme. Podávame so zelenou petržlenovu vňaťou posekanou nadrobno. Polievku môžeme podľa chuti okoreniť aj polievkovým korením. Hotová polievka má byť hustejšia.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!