Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Francúzska polievka s cibuľou


Prísady

250 g cibule,
60 g masti alebo oleja,
100 g tvrdého syra,
100 g veky alebo bagety,
30 g masla,
600 ml vývaru,
50 ml bieleho vína,
drvená,
rasca,
provensálske korenie,
petržlenová vňať,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.92/5

Hodnotenie: 1.9/5 (39)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Keď sa cibuľa začne opekať, zalejeme ju bielym vínom a horúcim vývarom, pridáme korenie, rascu a necháme 2-3 minúty variť. Èasť bagety nakrájame na drobné kocky a rovnako tak polovicu syra. Oboje potom vložíme do polievky a bez miešania necháme vo vriacej polievke rozpustiť. Zo zostatku bagety nakrájame plátky, potrieme ich maslom a posypeme strúhaným syrom a zapečieme v rúre alebo pod grilom. Polievku pripravujeme tesne pred konzumáciou a podávame ju so syrovými bagetkami a posekanou petržlenovou vňaťou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!