Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Èervená omáčka


Prísady

100 g masla,
múka,
15 g petržlenovej vňate,
podľa chuti citrónová šťava\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (20)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Za červenú omáčku sa v gastronómii pokladá múka opražená na masle alebo na olivovom oleji. Z takto pripravenej múky sa zvyčajne robia omáčky a šťavy k najrozmanitejším jedlám, okrem iného aj k mnohým vaječným jedlám. Èervenú omáčku môžeme pripraviť svetlú alebo tmavú. Èervenú omáčku pripravujeme z masla, ktoré rozpustíme na panvici. Na dobre prehriate maslo pridáme také množstvo múky, aby vznikla nie veľmi hustá zápražka.
Zápražku pražíme za stáleho miešania niekoľko minút na prudšom plameni, dokončujeme ju na miernom plameni. Èas prípravy závisí od toho, či pripravujeme svetlejšiu alebo tmavšiu omáčku. V obidvoch prípadoch však musí masa dobre prevrieť na veľmi miernom plameni.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!