Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Zelerová pizza


Prísady

150 g šunky,
100 g tvrdého syra (eidam),
200 g čistého zeleru,
200 g paradajok,
1 cibuľa,
zelerová vňať,
oregano,
majorán,
citrónová šťava,
olej na potretie cesta,
tuk na vymastenie plechu,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.72/5

Hodnotenie: 1.7/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Pripravíme si cesto. Zeler očistíme a nakrájame na plátky hrubé asi 3 mm. Hneď ich dáme variť do mierne osolenej vody s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Varíme asi 5 minút. Umyté paradajky a olúpanú cibuľu nakrájame na malé kocky alebo rezance. Zelerovú vňať umyjeme a nadrobno nasekáme.
Cesto vytvarujeme na doske posypanej hladkou múkou. Prenesieme ho na vymastený plech a potrieme olejom. Na cesto dáme paradajky, jemne ich posolíme, posypeme oreganom a majoránom. Na ochutené paradajky uložíme plátky zeleru a celú pizzu posypeme šunkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre. Asi po 15 minútach posypeme pizzu nastrúhaným syrom a zelerovou vňaťou a dáme ju ešte na 5 minút zapiecť. Paradajky môžeme nahradiť vrstvou kečupu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!