Prísady
30 g anglickej slaniny,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Zmrazený špenát nakrájajte na kúsky a za stáleho miešania nechajte na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvarte natvrdo. Pór umyte a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode, potom ho po dĺžke rozkrojte. Paradajky umyte, cibuľu olúpte. Slaninu nakrájajte na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby preceďte a nechajte odkvapkať. Syr nastrúhajte najemno. Slaninu na panvici zľahka opražte, prisypte časť cibule, upražte do sklovita, potom pridajte pripravený špenát, osoľte a všetko duste asi 5 minút.
Pripravte si cesto, dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom preneste na vymastený plech a potrite olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdeľte cesto na štvrtiny. Na jednu dajte kolieska paradajok a ozdobte ju olivami, druhú časť posypte hráškom, sójou a pokvapkajte sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrite špenátovou zmesou, ktorú ozdobte uvareným vajíčkom a na poslednú rozložte sterilizované huby, posypte ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom. Pizzu dajte piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžete potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypte strúhaným syrom a ešte 5 min. pečte. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!