Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pizza quatro lux


Prísady

30 g anglickej slaniny,
1 vajce,
150 g syra,
100 g paradajok,
100 g póru,
100 g špenátového pretlaku,
100 g nakladaných húb,
50 g sterilizovaného hrášku,
50 g sterilizovanej sóje,
30 g olív,
80 g cibule,
2 strúčiky cesnaku,
1/2 ÈL sójovej omáčky,
olej na potretie cesta,
tuk na vymastenie plechu,
oregano,
mleté čierne korenie,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.1/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zmrazený špenát nakrájajte na kúsky a za stáleho miešania nechajte na panvici rozmraziť a odpariť. Vajce uvarte natvrdo. Pór umyte a celý ho necháme spariť v horúcej osolenej vode, potom ho po dĺžke rozkrojte. Paradajky umyte, cibuľu olúpte. Slaninu nakrájajte na pásiky, cibuľu najemno a paradajky na kolieska. Hrášok, sóju, olivy a huby preceďte a nechajte odkvapkať. Syr nastrúhajte najemno. Slaninu na panvici zľahka opražte, prisypte časť cibule, upražte do sklovita, potom pridajte pripravený špenát, osoľte a všetko duste asi 5 minút.
Pripravte si cesto, dajte na pomúčenú dosku a vytvarujte. Potom preneste na vymastený plech a potrite olejom. Pomocou 2 pozdĺžne prerezaných pórov rozdeľte cesto na štvrtiny. Na jednu dajte kolieska paradajok a ozdobte ju olivami, druhú časť posypte hráškom, sójou a pokvapkajte sójovou omáčkou, tretiu štvrtinu natrite špenátovou zmesou, ktorú ozdobte uvareným vajíčkom a na poslednú rozložte sterilizované huby, posypte ich cibuľou a na plátky nakrájaným cesnakom.
Pizzu dajte piecť do vyhriatej rúry. Okraje počas pečenia môžete potierať vodou alebo rozšľahaným vajíčkom. Pred dopečením celú pizzu posypte strúhaným syrom a ešte 5 min. pečte.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!