Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kysnuté pizzové cesto


Prísady

2 PL mlieka,
štvrť kg hladkej múky,
15 g droždia,
2 PL oleja,
1 l vody,
1 ÈL cukru,
pol ÈL soli


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (40)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do hrnčeka s vlažným mliekom rozmrvte droždie, pridajte cukor a v teple nechajte vzísť kvások (asi 15 min.). Namiesto mlieka môžete použiť aj vodu. Do misy preosejte múku (dôležitá je jej kvalita), osoľte ju, pridajte kvások, vodu a olej. Varechou vypracujte vláčne nelepivé cesto. Vodou radšej šetrite. Vypracované cesto dajte na pomúčenú dosku a ručne ho ešte premieste, aby bolo hladké. Ak sa lepí, pridajte trochu múky.
Potom cesto vložte späť do misy, zľahka ho posypte múkou, aby neobschlo a prikryté utierkou ho nechajte v teple kysnúť dovtedy, kým nezdvojnásobí svoj objem (cca 2 hodiny). Vykysnuté cesto tvarujte ručne alebo valčekom do potrebnej formy a hrúbky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!