Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Pizza Margherita


Prísady

Cesto:
5 g droždia
,
1 ÈL soli,
3 dl horúcej vody,
pol kg polohrubej múky,
2 konzervy olúpaných paradajok (po 800 g),
300 g syra Mozzarella,
čerstvá bazalka (sušená),
mleté čierne korenie,
soľ,
cca 4 PL olivového oleja


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.43/5

Hodnotenie: 2.4/5 (40)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cesto: Droždie nechajte napučať v 2,5 dl horúcej vody. Soľ rozpustite vo zvyšnej vode, múku preosejte. Do múky urobte jamku a vylejte do nej kvások. Krátko premiešajte končekmi prstov. Prilejte osolenú vodu a znova premiešajte. Potom intenzívne mieste 5 - 10 min., kým nevznikne pružné cesto. Urobíme z neho 2 bochníky, poprášte múkou a prikryté v nádobe nechajte cesto odpočívať 3 hod. pri izbovej teplote (alebo cez noc v chladničke).

Paradajky z konzervy nechajte dobre odkvapkať na sitku. Syr pokrájajte na plátky. Ak máte čerstvú bazalku, posekajte ju na drobno. Plech (formu) potrite olejom. Cesto krátko premieste a vyvaľkajte (na priemer cca 32 cm). Jedno cesto dajte na plech, alebo do formy. Obložte polovicou paradajok, osoľte, okoreňte, poukladajte polovicu plátkov syra Mozzarella. Pizzu vložte do rúry na strednú mriežku a pečte 12 - 15min. v rúre predhriatej na 250 °C. Medzitým vyvaľkajte aj druhé cesto a postup zopakujte. Hotovú pizzu posypte bylinkami a pokvapkajte olejom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!