Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Calzone s mäsom a gorgonzolou


Prísady

200 g pečeného teľacieho mäsa,
150 g plesňového syra gorgonzola,
4 paradajky,
100 g hrozna,
100 g čakanky,
1 cibuľa,
tuk na vymastenie plechu,
chlebové cesto,
lyžica tymianu,
čajová lyžička nasekaného oregana,
zväzok pažítky,
mleté čierne korenie,
soľ\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.03/5

Hodnotenie: 2.0/5 (37)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Studené pečené mäso nakrájame na kocky a cibuľu nadrobno. Paradajky olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno rozpolíme a odkôstkujeme. Èakanku preberieme a nakrájame na prúžky. Všetky prísady dáme do misy a opatrne premiešame. Potom osolíme a okoreníme tymianom, nasekaným oreganom a mletým čiernym korením. Primiešame nakrájanú pažítku a rozdrobený syr. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme na 4 časti. Na kusy cesta rovnomerne rozložíme plnku, cesto preložíme a okraje dobre pritlačíme. Dáme na vymastený plech, vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút. Vyberieme a hneď podávame. Gorgonzola je typický taliansky plesňový syr. Má ostrú, korenistú chuť. Vyrába sa z kravského mlieka.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!