Katalóg | Zľavy | Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | SMS pôžičky | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Výborná žemlovka


Prísady

1vianočka alebo sendvič,
5 stredne veľkých jabĺlk,
250 g tvarohu,
2 celé vajcia,
2 bielky,
2 bal\.
vanilkový cukor a kryštálový cukor
,
1škorica,
3-4dcl mlieka,
1-2 PL hrozienok,
trocha strúhanky


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vianočku si pokrájeme na 1,5 cm hrubé plátky. Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme asi 1 PL masla,1 vanilkový cukor a 1 žĺtko. Poriadne premiešame a dáme zohriať, aby bolo mlieko vlažné. Do tvarohu primiešame vanilkový cukor, 1 žĺtko, 1-2 PL cukru ,1-2 PL hrozienok. Do vymastenej formy vysypanej strúhankou poukladáme vianočku namočenú v mlieku, navrstvíme tvarohovou plnkou a jablká postrúhané posypeme cukrom a škoricou a opäť dáme vstvu vianočky. Dáme piecť na 180 stupňov C asi 40 minút. Pred koncom ešte na vrch dáme sneh vyšľahaný s kryštálovým cukrom a dáme zapiecť kým vrch nechytí rúžový nádych.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!