Prísady
1vianočka alebo sendvič,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vianočku si pokrájeme na 1,5 cm hrubé plátky. Mlieko vlejeme do hrnca, pridáme asi 1 PL masla,1 vanilkový cukor a 1 žĺtko. Poriadne premiešame a dáme zohriať, aby bolo mlieko vlažné. Do tvarohu primiešame vanilkový cukor, 1 žĺtko, 1-2 PL cukru ,1-2 PL hrozienok. Do vymastenej formy vysypanej strúhankou poukladáme vianočku namočenú v mlieku, navrstvíme tvarohovou plnkou a jablká postrúhané posypeme cukrom a škoricou a opäť dáme vstvu vianočky. Dáme piecť na 180 stupňov C asi 40 minút. Pred koncom ešte na vrch dáme sneh vyšľahaný s kryštálovým cukrom a dáme zapiecť kým vrch nechytí rúžový nádych.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!