Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Gaštanový závin


Prísady

1000 g gaštanov,
80 g práškového cukru,
100 g masla,
5 cl rumu,
1 dl sladkej smotany
Plnka: 200 g masla
,
100 g horkej čokolády,
60 g práškového cukru,
2lyžice rumu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.2/5 (33)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Gaštany nakrojíme a uvaríme vo vode. Uvarené gaštany očistíme a pomelieme na mlynčeku na orechy. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme gaštany, rum, sladkú smotanu a dobre premiešame. Navlhčíme si obrúsok, rozprestrime na ňom gaštanovú masu na hrúbku 1 cm.
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rum, roztopenú čokoládu a ešte dobre vymiešame. Pripravenú plnku natrieme na gaštanovú masu, nadvihneme obrúsok a zavinieme. Závin dáme na misu a necháme zachladiť. Podávame so šľahanou smotanou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!