Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Roláda s ovocím


Prísady

3 vajcia
115 g práškového cukru
,
115 g polohrubej múky,
1 lyžica vlažnej vody,

náplň z letného ovocia :150 ml smotany na šľahanie
,
1 lyžička prírodného vanilkového extraktu,
75 g gréckeho alebo bieleho jogurtu,
125 g malých,
na plátky nakrájaných jahôd,
1 rozsekaná zrelá broskyňa alebo iné letné ovocie
na ozdobu postačia 2 až 3 lyžice preosiateho práškového cukru
,

niekoľko plátkov broskyne alebo iného letného ovocia


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.38/5

Hodnotenie: 2.4/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia a cukor vymiešame vo veľkej mise a elektrickým šľahačom ich vyšľaháme na veľmi hustý svetlý krém. Polovicu múky preosejeme do rozšľahanej zmesi a opatrne ju vymiešame veľkou kovovou špachtľou. Preosejeme zvyšnú múku a pridáme ju spolu s vlažnou vodou.
Zmes nalejeme do pripraveného pekáča a opatrne ním potrasieme. Pečieme 10–12 minút. Piškótu vyklopíme na vrstvu pergamenového papiera, ktorý je o kúsok väčší než pečivo. Zlúpeme papier, ktorým bol vyložený pekáč. Roládu zrolujeme od krátkej strany i s papierom a švom dolu ju položíme na mriežku, aby vychladla. Keď piškóta vychladne, opatrne ju rozbalíme a dáme dole papier. Zo smotany a vanilkového extraktu ušľaháme jemnú šľahačku a potom do nej primiešame jogurt. Túto zmes roztrieme na piškótu. Na smotanu rozdelíme ovocie, piškótu opatrne zrolujeme a švom dolu ju položíme tácku. Roládu ozdobíme zvyšným ovocím.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!