Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
3 vajcia
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vajcia a cukor vymiešame vo veľkej mise a elektrickým šľahačom ich vyšľaháme na veľmi hustý svetlý krém. Polovicu múky preosejeme do rozšľahanej zmesi a opatrne ju vymiešame veľkou kovovou špachtľou. Preosejeme zvyšnú múku a pridáme ju spolu s vlažnou vodou.
Zmes nalejeme do pripraveného pekáča a opatrne ním potrasieme. Pečieme 10–12 minút. Piškótu vyklopíme na vrstvu pergamenového papiera, ktorý je o kúsok väčší než pečivo. Zlúpeme papier, ktorým bol vyložený pekáč. Roládu zrolujeme od krátkej strany i s papierom a švom dolu ju položíme na mriežku, aby vychladla. Keď piškóta vychladne, opatrne ju rozbalíme a dáme dole papier. Zo smotany a vanilkového extraktu ušľaháme jemnú šľahačku a potom do nej primiešame jogurt. Túto zmes roztrieme na piškótu. Na smotanu rozdelíme ovocie, piškótu opatrne zrolujeme a švom dolu ju položíme tácku. Roládu ozdobíme zvyšným ovocím. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!