Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Piškótová roláda s nutellou


Prísady

4 žĺtky,
100 g cukru krupice,
150 g nutelly,
300 g polohrubej múky,
1 balíček vanilkového pudingu,
1/2 l mlieka,
100 g nutelly,
250 g masla


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.47/5

Hodnotenie: 2.5/5 (19)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Zo žĺtkov a krupicového cukru ušľaháme napenený biely krém a primiešame 150 g nutelly. Z bielkov ušľaháme pevný sneh a ľahko ho primiešavame striedavo s múkou do žĺtkového krému. Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, cesto naň rovnomerne rozotrieme a vložíme to trúby predhriatej na 200 stupňov. Pečieme asi 10 minút. Po vybratí z trúby preklopíme piškótový plát na navlhčenú utierku, odstránime papier na pečenie a nadvihnutím okraja utierky plát zbalíme . Roládu prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme vychladnúť.
Z mlieka a pudingového prášku medzitým pripravíme puding. Ako náhle zhustne, odstavíme ho a primiešame druhú časť nutelly. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo ušľaháme do peny a postupne ho vmiešavame do vychladnutého pudingu. Vychladnutú roládu opatrne rozbalíme, potrieme ju polovicou krému a opäť ju zabalíme. Povrch rolády potom potrieme zvyšným krémom a ozdobíme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!