Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Medovníčky s korením


Prísady

4 vajcia,
300 g práškového cukru,
postrúhaná kôra z jedného citróna,
po štipke bieleho korenia,
mletého nového korenia,
strúhaného muškátového orieška,
mletého zázvoru,
mletého kardamónu,
jelenej soli,
1 PL rumu,
500 g polohrubej múky,
maslo na vymastenie plechu,
na polevu 250 g práškového cukru,
2 PL rumu,
2 PL citrónovej šťavy


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.17/5

Hodnotenie: 2.2/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajcia s cukrom vymiešame do penista, postupne pridáme citrónovú kôru a korenie. Jeleniu soľ rozpustíme v rume a premiešame. Na masu preosejeme múku a vypracujeme cesto. Necháme cez noc odpočívať. Na druhý deň z cesta pomúčenými rukami vytvarujeme malé guľky s priemerom asi 2 cm. Poukladáme ich na vymastený plech a pečieme asi 20 minút v rúre zohriatej na 180 °C. Práškový cukor preosejeme a rozdelíme na dve časti. Jednu vymiešame nahladko s rumom, druhú s citrónovou šťavou. Polevou nahrubo potrieme ešte teplé medovníčky.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!