Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Punčová roláda


Prísady

4 vajcia,
70g cukru krupice,
1 vanilkový cukor,
50g polohrubej múky
Náplň: 150g pomletých piškót
,
1 dcl rumu,
30g hrozienok,
30g mletých orechov,
50g práškového cukru,
40g kandizovaného ovocia,
1 dcl ovocné šťavy (z kompótu,
najlepšie višňový,
čerešňový alebo jahodový)
Poleva: 160g práškového cukru
,
1 lyžica vriacej vody,
3 lyžice rumu


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.05/5

Hodnotenie: 2.0/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najprv urobíme náplň. Hrozienka a kandizovane ovocie pokrájame nadrobno a všetko zmiešame. Na plech dáme papier na pečenie, pomastíme ho a vysypeme hrubou múkou. Celá vajce s cukrom ušľaháme do hustej peny, primiešame zľahka múku, rozotrieme na plech a rýchle upečieme (na 210°C asi 6 - 7 minút). Upečenú roládu ešte na plechu potrieme náplňou a hneď zrolujeme. Vychladnutú potrieme polevou, ktorú pripravíme dôkladným premiešaním preosiateho cukru s vriacou vodou a rumom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!