Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Citrónová roláda


Prísady

4 vajcia,
100 g cukru krupice,
100 g polohrubej múky,
2 lyžice oleja,
1 lyžica citrónovej šťavy

Krém:
100 g masla
,
100 práškového cukru,
1 žĺtok,
šťava z jedného citróna,
hrsť nasekaných orieškov,
hrsť kandizovanej citrónovej kôry,
čokoládová poleva na ozdobenie,
papier na pečenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.37/5

Hodnotenie: 2.4/5 (35)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Vajce a cukor ušľaháme v šľahači do peny. Pridáme olej, citrónovou šťavu a polohrubú múku a premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Vložíme do trúby rozpálenej na 250 stupňov a upečieme. Je to len niekoľko minút, vyjmeme, ako náhle začnú okraje mierne žltnúť.
Ešte horúcu roládu i s papierom zarolujeme (bez náplne) a necháme temer vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo, cukor a žĺtok vymiešame, do temer hotového krému po kvapkách zamiešavame šťavu z citróna. Roládu rozbalíme a pri rozbaľovaní odlúpneme papier na pečenie. Na vnútornej strane ju potrieme krémom, posypeme kandizovanou citrónovou kôrou a nasekanými orieškami. Potom ju pevne zavinieme a ozdobíme mriežkou z čokoládovej polevy.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!