Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |
Najnovšie recepty
Prísady
4 vajcia,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Vajce a cukor ušľaháme v šľahači do peny. Pridáme olej, citrónovou šťavu a polohrubú múku a premiešame. Plech vyložíme papierom na pečenie a cesto naň rovnomerne rozotrieme. Vložíme do trúby rozpálenej na 250 stupňov a upečieme. Je to len niekoľko minút, vyjmeme, ako náhle začnú okraje mierne žltnúť.
Ešte horúcu roládu i s papierom zarolujeme (bez náplne) a necháme temer vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme krém. Maslo, cukor a žĺtok vymiešame, do temer hotového krému po kvapkách zamiešavame šťavu z citróna. Roládu rozbalíme a pri rozbaľovaní odlúpneme papier na pečenie. Na vnútornej strane ju potrieme krémom, posypeme kandizovanou citrónovou kôrou a nasekanými orieškami. Potom ju pevne zavinieme a ozdobíme mriežkou z čokoládovej polevy. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!