Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Orechová roláda


Prísady

5 vajec,
150 g cukru krupice,
60 g polohrubej múky,
50 g mletých orechov,
1 lyžica oleja
Krém: 250 g masla
,
1 plechovka salka,

mleté orechy na obalenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.56/5

Hodnotenie: 2.6/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z bielkov ušľaháme mäkký sneh. Po trošku zašľaháme cukor a ušľaháme tuhý hustý sneh. Rýchlosť znížime na minimum a zašľaháme žĺtky jeden po druhom. Nakoniec zľahka ručne vmiešame múku zmiešanú s orechmi a olej. Rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 200°C (asi 10 minút). Po vytiahnutí z rúry opatrne nožom oddelíme okraje cesta od papiera či plechu, jemne poprášime múkou, na to položíme ďalší kus papiera na pečenie a celé preklopíme na val. Upečený plát vyklopíme na čistý papier na pečenie, papier na ktorom sa piekol zlúpneme, položíme späť a cesto i s oboma papiermi zrolujeme a necháme vychladnúť.. Po vychladnutí rozmotáme, potrieme rovnomerne krémom a znovu zrolujeme. Roládu potrieme krémom, obalíme v orechoch, prípadne ozdobíme zvyškom krému.
Krém: Neotvorenú plechovku so salkom varíme pomaly 1 a 1/2 hodiny v hrnci s vodou. Necháme vychladnúť . Maslo ušľaháme v šľahači a po častiach zašľaháme skaramelizované salko.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!