Auto | Snár online | Vtipy | Letisko | Horoskop na zajtra | Vševedko |

Najnovšie recepty

Výborné mäkké medovníčky


Prísady

1000 g hladkej múky,
400 g práškového cukru,
400 g medu,
4 stredne veľké vajíčka,
2 lyžičky sódy bikarbóny,
3 lyžice medovníkových korenín (z dávky má byť 1‚5 lyžice škorice,
nepatrné množstvo badiánu,
rovnomerné množstvo anízu,
klinčekov a feniklu - spolu 1‚5 lyžice)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.30/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.3/5 (23)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku zmiešame s cukrom, sódou bikarbónou a preosiatymi koreninami a celé preosejeme. V zmesi urobíme jamku, prilejeme tekutý med a rozšľahané vajíčka. Vypracujeme cesto, vložíme ho do nádoby najlepšie z jenského skla a prikryté necháme zrieť najmenej 2 dni. Potom ho na pomúčenej doske premiesime a rozvaľkáme na potrebnú hrúbku: na menšie tvary stačí hrúbka 2-3 mm, na väčšie tvary je potrebná hrúbka 3 - 4 mm. Medovníčky kladieme na plech potretý tukom Cera. Pečieme asi 10 minút pri teplote cca 200 °C.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!