Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Tortička z lesného chodníčka


Prísady

Na cesto:
150 g mäkkého masla
,
150 g práškového cukru
,
1 vanilkový cukor
,
4 vajcia
,
200 g strúhaných orechov
,
3 PL kakaa
,
3 PL hladkej múky
,
1 KL kypriaceho prášku

,
Na ovocný rôsol:
,
350 g pikantného lekváru
,
1 Tortové želé číre Dr\.
Oetker

,
Na krém:
,
400 ml Smotany na šľahanie
,
1 vanilkový cukor
,
1 Smeta-fix Dr\.
Oetker
,
( popr\.
1 PL rumu)

,
Na posýpanie:
2-3 PL nastrúhanej čokolády


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 3.13/5

Hodnotenie: 3.1/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne po jednom pridávame vajcia a šľaháme ďalej. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme a spolu s orechmi zľahka vmiešame do ušľahaných vajec. Miešame tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy s priemerom
26 cm. Pečieme v predhriatej rúre.
Po upečení necháme korpus chvíľu vychladnúť a oddelíme okraj formy. Necháme úplne vychladnúť.

Príprava ovocného rosolu:
Krátko rozmixujeme marmeládu s tortovým želé a na miernom ohni rozvaríme. Necháme vychladnúť. Akonáhle rosol drží tvár (aby sa neroztekal), natrieme na tortu a uložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť.

Príprava krému:
Vyšľaháme smotanu so smeta-fixom a vanilkovým cukrom, prípadne rumom, dotuha. Krém natrieme na tortu, uhladíme, posypme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchováme v chlade.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!