Prísady
Na cesto:
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Maslo s práškovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do peny, postupne po jednom pridávame vajcia a šľaháme ďalej. Múku, kakao a kypriaci prášok preosejeme a spolu s orechmi zľahka vmiešame do ušľahaných vajec. Miešame tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré vylejeme do vymazanej a vysypanej tortovej formy s priemerom
26 cm. Pečieme v predhriatej rúre. Po upečení necháme korpus chvíľu vychladnúť a oddelíme okraj formy. Necháme úplne vychladnúť. Príprava ovocného rosolu: Krátko rozmixujeme marmeládu s tortovým želé a na miernom ohni rozvaríme. Necháme vychladnúť. Akonáhle rosol drží tvár (aby sa neroztekal), natrieme na tortu a uložíme na 1 hodinu do chladničky stuhnúť. Príprava krému: Vyšľaháme smotanu so smeta-fixom a vanilkovým cukrom, prípadne rumom, dotuha. Krém natrieme na tortu, uhladíme, posypme strúhanou čokoládou a do doby servírovania uchováme v chlade. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!