Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Jablčník s makom


Prísady

1 kg jabĺk,
1 kg práškového cukru,
6 vajec,
200 ml oleja,
200 ml vlažnej vody,
300 g polohrubej múky,
150 g mletého maku,
1 kypriaceho prášku,
čokoládová poleva


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.04/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.0/5 (27)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Jablká očistite, pokrájate na kocky a so 100 g cukru uduste do mäkka. Do penista vymiešajte žĺtky s 300 g cukru. Postupne pridávajte olej, vodu, múku s kypriacim práškom a nakoniec sneh z bielkov.
V miske zmiešajte mak so zvyšným cukrom a asi 1/3 cesta. Plech vysteľte mastným papierom, rozložte naň udusené jablká. Natrite naň najprv makové a potom žlté cesto. Pečte asi 30 min.
Vychladnutý koláč vyklopte, papier odstráňte a vrch polejte čokoládovou polevou. Dajte stuhnúť do chladu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!