Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Martinské rezy


Prísady

250 g hladkej múky,
250 g tuku (Palmarin),
4 lyžice kyslej smotany Plnka: 4 vajcia,
200 g práškového cukru,
5–6 jabĺk,
150 g orechov alebo maku,
1 vanilínový cukor,
2 lyžice kakaa


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.52/5

Hodnotenie: 2.5/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku, tuk a smotanu dôkladne zmiesime a zabalené cesto odložíme aspoň na pol hodiny do chladu. Jablká očistíme a najemno postrúhame.
Plnka: Žĺtka s cukrom vymiešame do penista, pridáme jablká, orechy alebo pomletý mak, vanilínový cukor a kakao. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zapracujeme ho do plnky.
Cesto rozdelíme na polovice, obe rozvaľkáme. Jednu dáme na vymastený plech, rozotrieme na ňu plnku a zakryjeme druhou polovicou cesta. Vrch natrieme rozšľahaným vajíčkom a popicháme vidličkou. Pečieme 30–40 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!