Prísady
50 dkg hladkej múky,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
V
múke rozmiešame soľ, pridáme tuk, syrokrém, víno. Všetko spolu zamiesime, rozdelíme na dva bochníky, položíme na obal z rastlinného tuku, vložíme do mikroténového vrecúška a necháme odležať na chladnom mieste-12 hodín, môžeme aj dlhšie. Odpočinuté cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme z neho rôzne tvary, ktoré poukladáme na slabo vymastený plech. Vrch potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, makom, mletou paprikou alebo vegetou-podľa fantázie.V horúcej rúre upečieme doružova. Do kompótových misiek nasypeme po troške z uvedených posýpok, do rozšľahaného vajíčka zľahka namočíme koniec ukazováka, potom do maku, sezamu...a potom "ďobneme" na natreté pečivo.Takto neprídeme ani o zrniečko. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!