Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Veterníky


Prísady

6 dcl vody,
soľ,
180 g oleja,
450 g hladkej múky špeciál,
10 vajec
Plnka: 1 l mlieka
,
2 ks Palmarin,
400 g cukor,
4 Zlaté klasy,
ananásovú príchuť


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.73/5

Hodnotenie: 2.7/5 (15)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do väčšej nádoby nalejeme 6 dcl vody, osolíme, pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky špeciál.
Dobre premiešame a odstavíme z ohňa.Postupne po jednom vmiešame 10 vajec.Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes.
Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec.
Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia.
Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime.
Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Plnka: Z mlieka, cukru a Zlatých klasov uvaríme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Vymiešame Palmarin a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!