Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Plnené medové rezy


Prísady

80 g tuku,
160 g kryštálového cukru,
2 vajcia,
2 lyžice medu,
1 lyžica sódy bikarbóny,
250 g polohrubej múky,
250 g hladkej múky,
mletá škorica a klinčeky
Plnka: 500 ml mlieka
,
250 g masla,
1 vrecúško Zlatého klasu,
250 g práškového cukru,
2 lžice umu
čokoládová poleva


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.41/5

Hodnotenie: 2.4/5 (32)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
V kotlíku nad parou miešame do zhustnutia (asi 15 minút) cukor, tuk, vajcia, med, sódu bikarbónu a trochu škorica a klinčekov. Potom dôkladne vmiešavame polohrubú múku a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a postupne z nich na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Pomocou valčeka prenesieme cesto na obrátený, pomastený a múkou posypaný plech. Každý plat v predhriatej rúre pečieme asi 5 minút. Z mlieka a krémového prášku uvaríme pudding. Maslo vymiešame s cukrom a zapracujeme tam vychladnutý pudding. Prichutíme umom. Tri platy natrieme krémom. Štvrtý polejeme čokoládovou polevou. Koláč necháme stáť asi 8 hodín. Potom ho pokrájame.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!