Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Sacherova torta po domácky


Prísady

130 g masla,
110 g práškového cukru,
vanilku alebo ak nemáte vanilkovú esenciu tak jeden vanilkový cukor,
6 vajec,
130 g čokolády na varenie,
100 g kryšt\.
cukru
,
130 g hladkej múky,
marhuľový lekvár
Poleva: 200g kryštálového cukru
,
cca 100 ml vody,
150 g čokolády na varenie,
kúsok Cery


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.06/5

Hodnotenie: 2.1/5 (18)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Maslo, práškový cukor a vanilku zmiešame do peny. Pridáme vanilkovú esenciu a žĺtka. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Maslo so žĺtkami vymiešame.
Do maslovo-žĺtkovej zmesi pridáme zmäknutú čokoládu. Sneh pomaly vmiešame do zmesi. Pridáme múku a premiešame.
Pripravíme si formu, ktorú maslom vymastíme a vysypeme múkou. Dáme piecť na cca 50 minút pri 175 °C (záleží od rúry).
Upečený korpus rozdelíme na dve polovice a natrieme lekvárom.
Pripravíme si zatiaľ polevu: Dáme variť cukor a vodu, kým sa cukor rozpustí. Pridáme čokoládu a polejeme ňou tortu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!