Prísady
Cesto: 4 vajcia,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Utrieme žĺtok s cukrom, olejom a vodou a postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Vzniknutú hmotu odľahčíme pridaním snehu z bielkov Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri 175 °C cca 20min. Vyšľaháme šľahačku s cukrom, primiešame kyslú smotanu a vylejeme na vychladnuté cesto. Navrch poukladáme rozpolené jahody a scedené čučoriedky. Ovocie zalejeme pudingovou želatínou, ktoré pripravíme podľa návodu, avšak časť vody nahradíme kompótovou šťavou. Zákusok necháme 5 hod. tuhnúť v chladničke a potom podávame.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!