Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Prekladané koláče


Prísady

1\.
cesto: 500 g masla
,
250 g hladkej múky\.
2\.
cesto: 500 g hladkej múky
,
1 vajce,
3 žĺtky,
70 g cukru,
80 g droždia,
1 šľahačkovú smotanu,
1 lyžičku soli\.
Na mrveničku: 160 g hladkej múky
,
120 g práškového cukru,
120 g masla\.
Slivkový lekvár\.
Na tvarohovú náplň: 4 tvarohy
,
2 vajcia,
2 vrecúška vanilkového cukru,
2 lyžice strúhanky,
cukor podľa chuti,
citrónovú kôru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z masla a múky vypracujeme prvé cesto. V miske zmiešame múku, vajce, žĺtky, cukor, soľ a kvások z droždia a smotany. Druhé cesto necháme vykysnúť. Cesto rozvaľkáme. Medi prvé rozvaľkané cesto a druhé cesto dáme tvarohovú náplň, ktorú vytvoríme zmiešaním tvarohu, vajec, vanilkového cukru masla, strúhanky, cukru a postrúhanej citrónovej kôry. Dve strany spojeného cesta preložíme ku stredu a ďalšie dve strany opäť ku stredu. Preložené cestá prekrojíme na štyri časti a necháme vykysnúť. Každý diel znova rozvaľkáme, potrieme slivkovým lekvárom, posypeme mrveničkou a upečieme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!