Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Žĺtkové rezy


Prísady

Lístkové cesto: 400 g masla,
400 g hladkej múky,
soľ\.
Žĺtkový krém: 6 vajec
,
400 ml sladkého mlieka,
50 g hrubej múky,
celá vanilka,
100 g práškového cukru,
vanilkový cukor na posypanie\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.80/5

Hodnotenie: 1.8/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Lístkové cesto: Múku preosejeme na dosku. Dve tretiny múky spracujeme s troma štvrtinami masla na cesto, ktoré odložíme na chladné miesto. Do zvyšnej tretiny múky pridáme zvyšok masla, trochu soli a so studenou vodou zamiesime tuhé závinové cesto, ktoré tiež odložíme na chladné miesto. Odpočinuté závinové cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, do stredu vložíme maslové cesto, prikryjeme ho rozvaľkaným cestom, obidve cestá valčekom spolu vyvaľkáme, preložíme, opäť vyvaľkáme a znova necháme odpočívať. Tento postup ešte dva razy zopakujeme, pričom cesto necháme odpočívať vždy 20 minút. Pri vaľkaní cesto trochu posypeme múkou. Nakoniec z cesta vyvaľkáme 2 obdĺžniky, ktoré prenesieme na plech, popicháme vidličkou a upečieme v dobre vyhriatej rúre doružova. Po vychladnutí jeden plát natrieme studeným žĺtkovým krémom a druhý plát nakrájame na rovnako veľké rezy, ktoré položíme na krémovú plnku a spodný plát odkrojíme. Povrch rezov posypeme vanilkovým cukrom. Žĺtkový krém: Žĺtky premiešame s cukrom, múkou a mletou vanilkou, zalejeme mliekom a uvaríme na miernom ohni za stáleho šľahania dohusta. Potom krém odstavíme z ohňa a miešame, až kým trocha nevychladne. Nakoniec primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov, ktorý sme trochu osladili.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!