Prísady
8 dl mlieka,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do mlieka vhoďte žĺtka, nasypte Zlatý klas, ďalej do toho pridajte vanilkový cukor, hladkú múku a práškový cukor. Všetko dobre zmiešajte, Najpohodlnejšie je zamiešať to za pomoci robotu. Hotový krém treba uvariť. Musíte ho neustále miešať inak prihorí. Najlepšie je použiť hrniec s dvojitým dnom. Uvarený krém odložte do chladu. Kým vychladne, spravte si šľahačku. Do smotany pridajte sódu bikarbónu a ušľahajte do tuha.
V hrnci rozmiešajte palmarín (môžete ho tiež rozmixovať robotom. Počas mixovania palmarínu doňho pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém. Keď to je hotové, nalejte rum. Potom, čo je šľahačka definitívne hustá a krém spojený s palmarínom, môžete začať murovať krémeš. Zoberte 2 medovníkové pláty a položte ju na tácku. Na tieto dva pláty natrite pravidelne všetok žltý krém. Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou. Znova to celé zarovnajte. To celé priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a pritlačte. Krémeš dajte do chladničky (najlepšie na 24 hod.) Je to potrebné preto, aby medovníkové pláty trochu vsiakli vlhkosť a aby sa krémeš spojil. Studený sa tiež lepšie krája. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!