Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Ohurujúci krémeš


Prísady

8 dl mlieka,
2 žĺtka,
2 vrecká Zlatého klasu (alebo Zlatice),
1 vanilkový cukor,
2 PL hladkej múky,
15 dkg práškového cukru,
2 sladké smotany na šľahanie,
štipka sódy bikarbóny,
1 Palmarín,
2 PL rumu (alebo 1 fľaštičky rumovej esencie)


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.96/5

Hodnotenie: 2.0/5 (25)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do mlieka vhoďte žĺtka, nasypte Zlatý klas, ďalej do toho pridajte vanilkový cukor, hladkú múku a práškový cukor. Všetko dobre zmiešajte, Najpohodlnejšie je zamiešať to za pomoci robotu. Hotový krém treba uvariť. Musíte ho neustále miešať inak prihorí. Najlepšie je použiť hrniec s dvojitým dnom. Uvarený krém odložte do chladu. Kým vychladne, spravte si šľahačku. Do smotany pridajte sódu bikarbónu a ušľahajte do tuha.

V hrnci rozmiešajte palmarín (môžete ho tiež rozmixovať robotom. Počas mixovania palmarínu doňho pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém. Keď to je hotové, nalejte rum.

Potom, čo je šľahačka definitívne hustá a krém spojený s palmarínom, môžete začať murovať krémeš.

Zoberte 2 medovníkové pláty a položte ju na tácku. Na tieto dva pláty natrite pravidelne všetok žltý krém. Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou. Znova to celé zarovnajte. To celé priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a pritlačte.

Krémeš dajte do chladničky (najlepšie na 24 hod.) Je to potrebné preto, aby medovníkové pláty trochu vsiakli vlhkosť a aby sa krémeš spojil. Studený sa tiež lepšie krája.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!