Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ríbezľový koláč


Prísady

200 g hladkej múky,
100 g masla,
100 g práškového cukru,
1 vajce,
500 g ríbezlí,
3 žĺtky,
100 g krupicového cukru,
150 g olúpaných pomletých mandlí,
3 bielka


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku preosejeme na pracovnú dosku, pridáme maslo, práškový cukor, vajce a zamiesime cesto. Zabalíme ho do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky. Ríbezle odstopkujeme, umyjeme a necháme odkvapkať. Žĺtky s polovicou krupicového cukru vymiešame a pridáme mandle. Bielka so zvyšným krupicovým cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, ktorý zamiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec pridáme ríbezle. Rúru vyhrejeme na 200C. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno a boky formy, popicháme vidličkou, naplníme ríbezľovou zmesou a nahladko zarovnáme. Koláč pečieme na druhej priečke asi 40 minút.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!