Prísady
200 g masla,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Krehké cesto pripravíme z múky, masla, cukru a vajca. Všetky prísady rýchlo zmiešame, zabalíme do fólie a dáme na 30 min do chladničky.
Hrušky ošúpeme, rozpolíme a zbavíme jadierok. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vejárovito pokrájame. Mlieko privedieme do varu, puding v ňom uvaríme podľa návodu. Stiahneme zo sporáka a do horúceho pudingu dôkladne zamiešame šľahačku, cukor a marcipán. Nechám vychladnúť a pridáme vajcia. Cestom vyložíme formu na pečenie. Hrušky rozložíme na cesto, rovnomerne ich zalejeme polevou a posypeme mandľami. Pečieme dozlatista 50 až 60 min v rúre vyhriatej na 180 C. Necháme vychladnúť vo forme. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!