Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Krehký koláč


Prísady

200 g masla,
100 g kryšt\.
cukru
,
1 vajce,
300 g hladkej múky
Plnka: 700 g hrušiek
,
100 g nasekaných mandlí,
2 PL citronovej šťavy
Poleva: 250 ml mlieka
,
100 ml šľahačky,
100 g kryšt\.
cukru
,
1 balíček vanilkového pudingu,
100 g surového marcipánu,
3 vajcia


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.15/5

Hodnotenie: 2.2/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Krehké cesto pripravíme z múky, masla, cukru a vajca. Všetky prísady rýchlo zmiešame, zabalíme do fólie a dáme na 30 min do chladničky.
Hrušky ošúpeme, rozpolíme a zbavíme jadierok. Pokvapkáme citrónovou šťavou a vejárovito pokrájame.
Mlieko privedieme do varu, puding v ňom uvaríme podľa návodu. Stiahneme zo sporáka a do horúceho pudingu dôkladne zamiešame šľahačku, cukor a marcipán. Nechám vychladnúť a pridáme vajcia.
Cestom vyložíme formu na pečenie. Hrušky rozložíme na cesto, rovnomerne ich zalejeme polevou a posypeme mandľami. Pečieme dozlatista 50 až 60 min v rúre vyhriatej na 180 C. Necháme vychladnúť vo forme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!