Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kokosový smotanový koláč


Prísady

100 g masla,
50 g margarine,
200 g hladkej múky,
soľ\.
Plnka: 250 ml sladkého mlieka
,
3 žĺtky,
hrsť pomletých orieškov,
100 g kokosovej múčky,
1 čajová lyžička vanilkovej esencie,
50 g práškového cukru,
soľ\.
Krém: 1 čajová lyžička tatárskej omáčky
,
3 bielky,
pol čajovej lyžičky vanilkovej esencie,
100 g práškového cukru\.
Na ozdobenie: Kandizované čerešne\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.7/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Do osolenej múky rozsekáme nožom maslo spolu s margarínom a s vodou vypracujeme hladké cesto, ktoré na doske vyvaľkáme do tvaru okrúhleho koláča. Koláč dáme do formy, okraje trochu vydvihneme nahor, naplníme plnkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 10 minút. Potom teplotu rúry znížime, koláč dosušíme, vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý potrieme pripraveným krémom, znova vložíme do rúry a zapekáme, až kým povrch nezačne hnednúť. Hotový koláč ozdobíme kandizovanými čerešňami. Plnka: Cukor, soľ, mleté oriešky, kokosovú múčku, vanilkovú esenciu, mlieko a žĺtky dobre spolu vymiešame. Krém: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania postupne pridáme cukor, tatársku omáčku a vanilkovú esenciu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!