Prísady
100 g masla,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Do osolenej múky rozsekáme nožom maslo spolu s margarínom a s vodou vypracujeme hladké cesto, ktoré na doske vyvaľkáme do tvaru okrúhleho koláča. Koláč dáme do formy, okraje trochu vydvihneme nahor, naplníme plnkou a pečieme v dobre vyhriatej rúre asi 10 minút. Potom teplotu rúry znížime, koláč dosušíme, vyberieme a necháme vychladnúť. Vychladnutý potrieme pripraveným krémom, znova vložíme do rúry a zapekáme, až kým povrch nezačne hnednúť. Hotový koláč ozdobíme kandizovanými čerešňami. Plnka: Cukor, soľ, mleté oriešky, kokosovú múčku, vanilkovú esenciu, mlieko a žĺtky dobre spolu vymiešame. Krém: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a za stáleho šľahania postupne pridáme cukor, tatársku omáčku a vanilkovú esenciu.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!