Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Hruškovo-jablčný koláč


Prísady

600 g hrušiek,
600 g jabĺk,
2 hrnčeky hrubej múky,
2 hrnčeky kryštálového cukru,
2 kypriace prášky,
1 lyžicu mletej škorice,
50 g lieskových orieškov,
50 g mandlí,
ríbezľový džem,
maslo alebo masť a múku na vymazanie a vysypanie plechu\.
Poleva: 100 g masla
,
100 g cukru,
1 lyžicu mlieka,
3 lyžice Solamylu,
3 lyžičky kakaa\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.77/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.8/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Olúpané a jadierok zbavené hrušky a jablká nahrubo postrúhame. Primiešame múku, cukor, vajcia, prášok do pečiva, škoricu a postrúhané oriešky a mandle. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, zarovnáme a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 až 200 stupňov Celzia asi 25 minút. Upečený koláč potrieme džemom a polejeme polevou, ktorú pripravíme tak, že do rozohriatého masla postupne primiešame cukor, mlieko, kakao, škrobovú múčku. Miešame do zhustnutia ale nevaríme!














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!