Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kanadský sladký koláč


Prísady

Cesto: 150 g masla,
1 žĺtok,
300 g hladkej múky,
na hrot noža soli\.
Orechová plnka: 100 g nasekaných orechových jadier
,
2 lyžice masla,
2 vajcia,
150 g javorového sirupu (môžme použiť cukrový sirup),
100 g práškového cukru,
1 balíček vanilkového cukru\.
Marhuľová plnka: 50 g mandlí
,
500 g marhúľ,
2 lyžice nastrúhaných orechov,
2 lyžice strúhanky\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 1.7/5 (21)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo nakrájané na lístky, osolíme a spracujeme na hrudkovitú hmotu. Potom postupne pridávame chladnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním dno a boky okrúhlej tortovej formy a z cesta súčasne vyvaľkáme aj tenkú placku na zakrytie plnky. Potom formu s cestom naplníme najprv orechovou a potom marhuľovou plnkou, prikryjeme vyvaľkanou plackou cesta, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Orechová plnka: Vajcia rozšľaháme, pridáme práškový i vanilkový cukor, sirup, maslo, nasekané orechy a všetko spolu premiešame. Marhuľová plnka: Mandle olúpeme, nasekáme, pridáme strúhanku a nasekané orechy, všetko premiešame a natrieme na orechovú plnku. Marhule rozpolíme, vykôstkujeme, šupku stiahneme a uložíme ich na mandľovo-orechovú zmes vo forme.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!