Prísady
Cesto: 150 g masla,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Múku preosejeme na dosku, pridáme maslo nakrájané na lístky, osolíme a spracujeme na hrudkovitú hmotu. Potom postupne pridávame chladnú vodu a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke asi 30 minút. Cesto vyvaľkáme, vyložíme ním dno a boky okrúhlej tortovej formy a z cesta súčasne vyvaľkáme aj tenkú placku na zakrytie plnky. Potom formu s cestom naplníme najprv orechovou a potom marhuľovou plnkou, prikryjeme vyvaľkanou plackou cesta, niekoľkokrát popicháme vidličkou, potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 30 minút. Orechová plnka: Vajcia rozšľaháme, pridáme práškový i vanilkový cukor, sirup, maslo, nasekané orechy a všetko spolu premiešame. Marhuľová plnka: Mandle olúpeme, nasekáme, pridáme strúhanku a nasekané orechy, všetko premiešame a natrieme na orechovú plnku. Marhule rozpolíme, vykôstkujeme, šupku stiahneme a uložíme ich na mandľovo-orechovú zmes vo forme.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!