Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Citrónové rezy


Prísady

Prvý plát: 6 vajec,
120 g cukru,
360 g hladkej múky,
nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna\.
Citrónový krém: 400 g masla
,
80 g krémového prášku,
100 ml citrónového sanquiku,
400 ml vody\.
Roláda: 3 vajcia
,
200 g jahodového džmu,
100 g hladkej múky,
100 g cukru,
nastrúhaná citrónová kôra\.
Sirup: Lieskové oriešky na obaľovanie
,
200 ml sanquiku,
200 g kryštálového cukru,
300 ml vody\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.66/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hodnotenie: 2.7/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Najprv si upečieme piškótový plát. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme hladkú múku a dobre zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov, zľahka vmiešame do cesta, vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Hotový plát prerežme na 2 polovice. Z vody, cukru a krémového prášku uvaríme puding a dáme ho vychladnúť. Do vychladnutého potom vmiešame maslo a sanquik. Hotový krém rozdelíme na 2 polovice. Na roládu si vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku. Premiešame, ušľaháme bielka a zľahka vymiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený, vymúčený plech a upečieme. Upečenú roládu naplníme džmom a zvinieme. Upečený plát rozdelíme na 2 polovice. Na prvú polovicu plátu natrieme citrónový krém. Roládu nakrájame a poukladáme vedľa seba na plát natretý krémom. Keď je roláda poukladaná na pláte, polejeme všetko sirupom. Druhú polovicu potrieme polovicou citrónového krému a zakryjeme druhou časťou plátu. Po vychladnutí a stuhnutí prerežme hotové rezy na pásy a ozdobíme krémom. Boky plátov posypeme mletými orieškami. Vrch ozdobíme krémom a plátkami citróna.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!