Prísady
Prvý plát: 6 vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Najprv si upečieme piškótový plát. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme hladkú múku a dobre zamiešame. Ušľaháme si sneh z bielkov, zľahka vmiešame do cesta, vylejeme na vymastený, pomúčený plech a upečieme. Hotový plát prerežme na 2 polovice. Z vody, cukru a krémového prášku uvaríme puding a dáme ho vychladnúť. Do vychladnutého potom vmiešame maslo a sanquik. Hotový krém rozdelíme na 2 polovice. Na roládu si vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme hladkú múku. Premiešame, ušľaháme bielka a zľahka vymiešame do cesta. Cesto vylejeme na vymastený, vymúčený plech a upečieme. Upečenú roládu naplníme džmom a zvinieme. Upečený plát rozdelíme na 2 polovice. Na prvú polovicu plátu natrieme citrónový krém. Roládu nakrájame a poukladáme vedľa seba na plát natretý krémom. Keď je roláda poukladaná na pláte, polejeme všetko sirupom. Druhú polovicu potrieme polovicou citrónového krému a zakryjeme druhou časťou plátu. Po vychladnutí a stuhnutí prerežme hotové rezy na pásy a ozdobíme krémom. Boky plátov posypeme mletými orieškami. Vrch ozdobíme krémom a plátkami citróna.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!