Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Ischelské tortičky


Prísady

300 g hladkej múky,
200 g masla,
100 g práškového cukru,
1 lyžica kakaa,
50 g mandlí,
1 vajce Plnka: 100 g jemného kryštálového cukru,
100 g orechov,
2 žĺtky,
2 lyžice rumu,
100 g masla Poleva: 150 g čokolády na varenie,
60 g stuženého tuku,
mandle na zdobenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.68/5

Hodnotenie: 1.7/5 (22)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Preosiatu múku, maslo, vajce, práškový cukor, kakao a pomleté mandle spracujeme na hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 4 mm a guľatou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré upečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté naplníme plnkou. Vrch tortičiek potrieme čokoládou a ozdobíme mandľou.

Plnka: Žĺtky s cukrom vyšľaháme nad parou do hustej peny. Odložíme a miešame do vychladnutia. K žĺtkom pridáme vymiešané maslo, pomleté orechy a rum. Mandle sparíme v horúcej vode a ošúpeme.

Poleva: Èokoládu s tukom roztopíme nad parou.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!