Prísady
600 g broskýň,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Formu na pečenie vymažme maslom a vysypeme kryštálovým cukrom. Rúru predhrejeme na 160 oC. Broskyne umyjeme, očistíme a nakrájame nadrobno. Múku zmiešame s mletými mandľami a nastrúhanou čokoládou. Mäkké maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, trochou mletej škorice a štipkou soli elektrickým šľahačom do peny. Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky primiešame do vymiešaného masla. Do bielkov po častiach prisypeme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Tretinu snehu vmiešame do vyšľahaného masla. Zvyšný sneh zľahka vareškou primiešame do múky s mandľami a čokoládou. Sneh zamiešame vareškou, nie elektrickým šľahačom! Múku so snehom premiešame s maslom. Tretinu cesta vylejeme do formy a zarovnáme. Prikryjeme oblátkou. Rozložíme na ňu polovicu nakrájaných broskýň a zalejeme druhou tretinou cesta. Prikryjeme ďalšou oblátkou. Rozdelíme na ňu zvyšné broskyne a zalejeme zvyšným cestom. Koláč pečieme v predhriatej rúre na strednej polohe mriežky asi jednu hodinu. Vyberieme z rúry a po desiatich minútach vyklopíme z formy. Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. Koláč môžme pred posypaním cukrom potrieť prepasírovaným zohriatym marhuľovým džmom alebo tortovým žlé. Ak chystáme koláč na slávnostnú príležitosť, doporučujeme posypať ho nastrúhanými lupienkami orechov alebo mandlí.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!