Prísady
päť vajec,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a maslo a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne striedavo s múkou zmiešanou so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a zomletými mandľami vmiešame do cesta. Vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme štyridsaťpäť minút. Vychladnutý korpus potrieme tmavým krémom, potom bledým a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Krém: Smotanu na šľahanie prevaríme s vanilínovým cukrom. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nim primiešavame ešte teplú smotanu. Žĺtkový krém potom necháme vychladnúť. Do vymiešaného masla po častiach pridávame žĺtkový krém. Potom z neho polovicu oddelíme do druhej misky a primiešame roztopenú, vychladnutú čokoládu. |
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!