Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Sviatočná čokoládová torta


Prísady

päť vajec,
125 g práškového cukru,
jeden balíček vanilínového cukru,
150 g čokolády na varenie,
120 g masla,
50 g polohrubej múky,
50 g škrobovej múčky,
jedna lyžička kypriaceho prášku,
50 g mandlí Krém: 0‚25 l smotany na šľahanie,
jeden balíček vanilínového cukru,
štyri žĺtky,
100 g práškového cukru,
250 g masla,
120 g čokolády na varenie


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.50/5

Hodnotenie: 2.5/5 (14)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Žĺtky s preosiatym práškovým a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista. Pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a maslo a zľahka premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne striedavo s múkou zmiešanou so škrobovou múčkou, kypriacim práškom a zomletými mandľami vmiešame do cesta. Vlejeme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy a v rúre vyhriatej na 180°C pečieme štyridsaťpäť minút. Vychladnutý korpus potrieme tmavým krémom, potom bledým a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Krém: Smotanu na šľahanie prevaríme s vanilínovým cukrom. Žĺtky vymiešame s cukrom dopenista a postupne k nim primiešavame ešte teplú smotanu. Žĺtkový krém potom necháme vychladnúť. Do vymiešaného masla po častiach pridávame žĺtkový krém. Potom z neho polovicu oddelíme do druhej misky a primiešame roztopenú, vychladnutú čokoládu.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!