Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Torta z karfiolu a brokolice


Prísady

250 g múky,
1 vajce,
3 lyžice kyslej smotany,
soľ,
125 g rozpusteného masla,
5 lyžíc strúhanky,
50 g rozpusteného masla,
soľ,
mleté biele korenie,
strúhaný muškátový oriešok,
300 g karfiolových ružičiek,
200 g ružičiek brokolice,
2 vajcia,
50 g múky,
2 dl mlieka,
1 dl smotany\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 1.81/5

Hodnotenie: 1.8/5 (16)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z múky, vajca, smotany, štipky soli a rozpusteného masla vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke 1 hodinu tuhnúť. Cesto roztlačíme v tortovej formy na dno i boky. V 50 g rozpusteného masla opražíme strúhanku, ktorú okoreníme a posypeme ňou cesto vo forme. Brokolicu a karfiol vložíme do sita a sparíme vo vriacej vode (asi 2 minúty). Potom ružičky prudko ochladíme v studenej vode a poukladáme do formy s cestom. Z dvoch vajec, 50 g múky, mlieka a 2 dl smotany vymiešame zálievku, ktorú osolíme, okoreníme mletým bielym korením, muškátovým orieškom a nalejeme na karfiol a brokolicu. Pečieme v rúre predhriatej na 200 oC (v najnižšej časti), asi 25 až 30 minút. Krájame až po vychladnutí














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!