Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kvaka dusená


Prísady

60 dkg olúpanej kvaky,
10 dkg masti,
5 dkg hladkej múky,
2 kocky cukru,
asi 1/8 l mlieka alebo jogurtu,
posekaný kôpor,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.24/5

Hodnotenie: 2.2/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Z kvaky môžeme upraviť dusený pokrm so sladkokyslou chuťou, podobný kapuste, alebo ju zaprávame s mliečnou omáčkou. Olúpanú, na kocky nakrájanú kvaku zalejeme vodou s octom a necháme chvíľu odležať. Na polovici tuku opražíme cukor, pridáme kvaku, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Pokrm zahustíme bledou zápražkou, povaríme, okoreníme kôprom alebo tlčeným ďumbierom a zlepšíme pohárom mlieka, prípadnej aj surovým žĺtkom.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!