Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Skrytý kurací paprikáš


Prísady

500 g kuracieho mletého mäsa,
500 g cestovín (vhodné sú špirálky),
1 veľká cibuľa,
1 strúčik cesnaku,
1 lyžička mletej červenej papriky,
2 paradajky,
50 ml červeného vína,
100 g údeného syra,
olej,
mleté čierne korenie
Omáčka: 30 g masla
,
500 ml mlieka,
1 strúčik cesnaku,
1 lyžica hladkej múky,
200 ml kyslej smotany


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.23/5

Hodnotenie: 2.2/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme roztlačený cesnak, mletú červenú papriku a orestujeme. Pridáme mleté mäso. Potom na jemné pásiky pokrájanú papriku, poprípade aj štiplavú papriku a nadrobno pokrájané paradajky. Osolíme a okoreníme a asi 5 min opekáme. Podlejeme červeným vínom a odokryté dusíme.
Medzitým sa uvaríme cestoviny v osolenej vode. Dno zapekacej misy alebo pekáču vymastíme a dáme doň cestoviny. Na ne navrstvíme kuraciu plnku.
Omáčka: Na masle opražíme múku (len mierne) za stáleho miešania postupne zalievame studeným mliekom a varíme asi 5 min. Omáčku ochutíme prelisovaným strúčikom cesnaku a po miernom vychladnutí pridáme kyslú smotanu. Dohladka vymiešame.
Na plnku nalejeme cesnakovú omáčku, na vrch postrúhame údený syr a v dobre vyhriatej rúre zapečieme. Pečieme asi 35 min.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!