Prísady
Prsia z jedného kurčaťa,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Prsia z kurčaťa vykostíme a zbavíme kože. Mäso pokrájame na plátky, osolíme, prudko opražíme v rozohriatom oleji zo všetkých strán, vyberieme a odložíme do tepla. V rastlinnom oleji po opekaní opražíme očistenú a pokrájanú mrkvu, pridáme podľa chuti trochu umelého sladidla, soľ a trochu octu, vložíme späť mäso, podlejeme horúcim hydinovým vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Počas dusenia podľa potreby podlievame hydinovým vývarom, pričom dbáme na to, aby sa mrkva a mäso dusili v malom množstve tekutiny, ale pritom sa nepripálili. Hotové posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a premiešame. Podávame s rôznymi zeleninovými šalátmi podľa vlastného výberu, pričom dbáme na vhodnosť kombinácie s hlavnou živočíšnou skupinou.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!