Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Pražené ryžové rezance


Prísady

450 g ryžových rezancov,
100 g uvareného kuracieho mäsa (nakrájaného na kúsky),
50 g olúpaných kreviet,
50 g bambusových výhonkov (nakrájaných na plátky),
2 nasekané listové stopky zeleru,
50 g nasekaného póru,
2 jarné cibuľky (nakrájané nadrobno),
2 lyžice sójovej omáčky,
3 lyžice oleja,
4 lyžice vývaru\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.03/5

Hodnotenie: 2.0/5 (29)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Ryžové rezance namočíme na asi 10 minút do horúcej vody. Necháme ich dobre odkvapkať. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme kuracie mäso, krevety, bambusové výhonky, zeler, pór a jarnú cibuľku a za stáleho miešania oprážame asi 3 minúty. Prilejeme vývar, podľa chuti ho osolíme a okoreníme. Pomaly varíme asi 2 minúty na miernom plameni, potom kurča a zeleninu osušíme.
Rozpálime zvyšujúci olej, vložíme doň ryžové rezance, miešame a pražíme asi 1 minút. Pridáme sójovú omáčku a vmiešame kuracie mäso so zeleninovou zmesou. Spoločne povaríme asi 3 minúty. Ihneď podávame. Ku kurčaťu možno pridať varené krevety.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!