Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy | Noze |

Najnovšie recepty

Kura na bazalke s paprikou


Prísady

4 kuracie stehná,
1 lyžicu na jemno posekanej bazalky,
8 strúčikov cesnaku,
50 g strúhaného parmezánu,
4 lyžice olivového oleja,
1/2 lyžičky soli\.
Na paprikovú prílohu: 4 kapie (2 červené
,
2 žlté),
4 lyžice olivového oleja\.


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.08/5

Hodnotenie: 2.1/5 (24)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Kuracie stehná vykostíme. Na jemno posekanú bazalku zmiešame s na jemno pokrájaným cesnakom, parmezánom, olivovým olejom a soľou. Vykostené mäso ponatierame pripravenou zmesou, ktorú môžeme natlačiť aj od kožu. Mäso sformujeme do tvaru buchty, kožou navrch a poukladáme na pekáčik. Necháme asi 1 hodinu odstáť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Papriková príloha: Kapie zbavíme škrabkou šupky a pokrájame ich na väčšie rezance. Vložíme do kastróla, zalejeme olivovým olejom, premiešame, prikryjeme a dusíme, na pomerne silnom ohni asi 5 minút. Upečenú porciu mäsa dáme na tanier a okolo mäsa striedavo poukladáme žlté a červené papriky. Papriky polejeme olejom, v ktorom sme ich dusili.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!