Prísady
4 kuracie stehná,
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Kuracie stehná vykostíme. Na jemno posekanú bazalku zmiešame s na jemno pokrájaným cesnakom, parmezánom, olivovým olejom a soľou. Vykostené mäso ponatierame pripravenou zmesou, ktorú môžeme natlačiť aj od kožu. Mäso sformujeme do tvaru buchty, kožou navrch a poukladáme na pekáčik. Necháme asi 1 hodinu odstáť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 40 minút. Papriková príloha: Kapie zbavíme škrabkou šupky a pokrájame ich na väčšie rezance. Vložíme do kastróla, zalejeme olivovým olejom, premiešame, prikryjeme a dusíme, na pomerne silnom ohni asi 5 minút. Upečenú porciu mäsa dáme na tanier a okolo mäsa striedavo poukladáme žlté a červené papriky. Papriky polejeme olejom, v ktorom sme ich dusili.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!