Kefalónia | Databáza áut | Overenie IČ DPH | Snár | Vtipy |

Najnovšie recepty

Kurací paprikáš s nokami


Prísady

500 g kuracieho mäsa alebo bravčového stehna,
1 lyžičku mletej papriky,
1 lyžičku mletej rasce,
soľ,
smotanu na varenie,
1 paradajkový pretlak (malý),
1 väčšiu cibuľu,
tuk do základu,
0‚5 l vody alebo vývaru
Noky: hrubú múku 500 g
,
prášok do pečiva (1/2 sáčku),
hrnček mlieka rozmiešaný s vajíčkom,
soľ


Hodnotenie receptu
  • Súčasné 2.31/5

Hodnotenie: 2.3/5 (26)

Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
Návod na prípravu
Cibuľu pokrájame a na tuku opražíme do sklovita. Hrniec dáme dole z ohňa a pridáme mletú papriku, a potom dáme späť na oheň. Orestujeme, pridáme pretlka a opäť riadme orestujeme.
Podlejeme vývarom alebo vodou, osolíme, pridáme rascu, a keď začne vrieť pridáme mäso. Prikryjeme a dusíme do zmäknutia mäsa.
Smotanu rozmiešame s lyžicou múky. Mäkké mäso vyberieme. Omáčku zjemníme smotanou. Privedieme do varu a vložíme mäso. Povaríme ešte 5-6 minút.
Noky: Zo surovín vymiešame redšie cesto a nahádžeme halušky do vriacej vody.














 

Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!