Prísady
1 kurča (asi 1500 g),
Ohodnoťte recept kliknutím na papričky.
|
Návod na prípravu
Maslo vymiešame s estragónom, prelisovaným cesnakom, mletým korením a soľou. Rozdelíme ho na 2 časti. Jednou časťou potrieme kurča zo všetkých strán. Zvyšok masla vložíme do vnútra kurčaťa. Potom kurča potrieme ešte olejom a uložíme ho chrbtom nahor do pekáča. Pečieme asi 35 minút v rúre, po obrátení ďalších 35 minút. Kurča uložíme na teplom mieste. Na pekáči dôkladne vymiešame smotanu so šťavou. Touto polejeme porcie kurčaťa na tanieri. Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovou oblohou. Zapíjame bielym vínom.
|
Ďakujeme, Váš komentár bude čoskoro zobrazený!